Laden Evenementen

Op 17 april verzamelen we aan De Kruisboog en rijden rond 09:30 uur richting Leerdam.

Horeca Glasmuseum

We starten ons bezoek rond 10:00 – 10:15 uur bij het Glasmuseum onder het genot van een zelfgekozen drankje met een zoete verwennerij (allerlei versgemalen koffievariëteiten, chocomelk, thee). Volgens het concept “betaal wat je het waard vindt” doneer je een vrijwillige bijdrage waarmee je het museum steunt.

Rondleiding Nationaal Glasmuseum

Rond 10:45 uur bezoeken wij het Glasmuseum onder leiding van een gids, waardoor wij alles te weten komen over de collectie en bekijken we de tentoonstellingen vanuit nieuwe, verrassende invalshoeken. De gids neemt ons mee door de twee dijkvilla’s die zijn verbonden met glasrijke loopbruggen.

Het museumgebouw was ooit het woonhuis van de bevlogen en ambitieuze fabrieksdirecteur Marijn Cochius (1874-1938). Cochius bestuurde de Glasfabriek Leerdam van 1912 tot 1933 en veranderde het Nederlandse glaslandschap. Hij nodigde kunstenaars en architecten uit voor moderne, vernieuwende ontwerpen. Het waren niet de minsten. Vooral in de periode 1915-1930 werden op de glasfabriek vooruitstrevende ontwerpen gemaakt voor gebruiks- en sierglas door o.a. De Bazel, De Lorm, Lanooij, Berlage, Copier en Gidding.   Adres: Lingedijk 28-30 4142 LD Leerdam

De Glasblazerij

Rond 12:15 uur worden wij verwacht in de Glasblazerij.  De glasblazerij is een creatief laboratorium waar kunstenaars en ontwerpers in samenwerking met de glasblazers experimenteren met glas. Daardoor ontstaan de meest onverwachte en bijzondere creaties. Samen gaan we beleven hoe glasblazers op ambachtelijke wijze van heet vloeibaar glas prachtige glazen kunstobjecten maken! We bezoeken de werkplaats en nemen plaats op de 1e rij van de tribune.   Adres: Zuidwal (centrum) 4141 BE Leerdam

De Houtloods – Lunch

In de Glasblazerij is restaurant de Houtloods gevestigd, waar we vanaf 13:15 uur kunnen gaan lunchen, zie Menukaart De Houtloods.  De Hutterslunch wordt aanbevolen, maar uiteraard kun je een eigen keuze maken.

De Aqua Zoo

Rond 14:30 uur bezoeken we de Aqua Zoon, een unieke onderwaterwereld. Een bezoek hieraan zal een weldadige rust geven. Het geeft ook een overzicht van de vele soorten vissen en lagere diersoorten afkomstig uit verschillende werelddelen. Zo komen we oog in oog te staan met zoet- en zeewatervissen, zoals haaien, piranha’s, zeesterren, anemoonvissen, discusvissen, zeepaardjes, kleurrijke koralen en anemonen enz. Ook is er een paludarium met de mooiste unieke planten, kikkers en dag-gekko’s. Regelmatig worden er jongen haaien geboren in Aqua Zoo-Leerdam. De haaien leggen eieren, die in het haaien babykraam aquarium worden gehangen tot de kleine haaitjes uit het ei komen. Dit is nodig want anders worden ze direct door hun ouders opgegeten. Het haaienaquarium is helemaal gerenoveerd en gevuld met maar liefst 6000 liter zeewater. Aqua Zoo wordt geëxploiteerd door leden en vrijwilligers van de aquarium vereniging De Discus in Leerdam. De ruim 100 leden van deze vereniging, financieel gesteund door verschillende sponsoren, houden de ruim 40 vivaria op een vloeroppervlakte van 400 m2 in stand.

Rond 15:30 uur rijden we weer terug naar Boxtel.

Kosten te betalen via betaalverzoek:

  • €60 per gids (maximaal 10 personen per gids), wordt gedeeld door aantal Roses per groep
  • Vervoer per auto 104 km retour x €0,21 = €21,85 wordt gedeeld door aantal Roses per auto (incl. chauffeur).

Kosten zelf ter plekke te betalen:

  • Koffie/thee doneer een vrijwillige bijdrage
  • Tarieven combi kaart (Museum/Glasblazerij) bedragen € 16,00 p.p. Als je een museumkaart of een Vriendenloterij VIP kaart hebt, dan is de combikaart gratis.
  • Aqua Zoo € 7,50 p.p.
  • Lunch (€15,95 of zoveel minder of zoveel meer)

 

Hertogin Joosje en Lady Amarilys

RSVP

Om je aanwezigheid kenbaar te maken aan andere leden moet je ingelogd zijn.

Delen op social media