Queen Angelique

Mijn naam is Angelique Doevendans, geboren in Boxtel in 1957, getrouwd met Rien, moeder van een dochter Elisah en zoon Ron, oma van een kleindochter Bo en kleinzoon Timme. In het begin van 2022 heb ik met mijn man besloten om voor mijn 93 jarige moeder te zorgen en daardoor ben ik nu mantelverzorger. Ze heeft een eigen ruimte om te wonen en eet gezellig met ons mee. Dit heeft wel het gevolg dat dit wel veel tijd van me opeist en er weinig tijd overblijft voor andere hobby’s. Gelukkig heb ik familie en mijn kinderen die ook tijd maken om er voor haar te zijn zodat ik dan lekker met de Red Hatters op stap kan, want dat geeft mij weer veel energie. Tijd maken voor mijn kleinkinderen is natuurlijk ook een fijne bezigheid.

Het ontstaan van Purple Roses
In september 2010 op Prinsjesdag kwam ik voor het eerst in aanraking met de Red hat Society tijdens een bezoek in Den Haag. Na het bezoeken van de RHS website en de indruk van die dag, besloot ik me aan te melden en een chapter op te richten in Boxtel. Het plaatselijke weekblad publiceerde een artikel en de aanmeldingen stroomden binnen. Sinds januari 2011 ben ik de trotse Queen van Purple Roses te Boxtel.

Een bijzondere groep
Ik geniet er enorm van! Leden die elkaar eerst helemaal niet kenden en nu een vriendschap opbouwen. De waardering voor elkaar, want iedereen heeft capaciteiten die een ander weer kan stimuleren om het eens op een andere wijze aan te pakken. We hebben geweldige activiteiten en het mooiste van onze groep is dat er interesse is voor elkaar, door elkaar en met elkaar. Veel plezier en gezelligheid tijdens het schilderen, wandelen, fietsen, vergaderen, reizen, eten etc. Ook ontmoeten we regelmatig andere chapters tijdens de RHS activiteiten. Zo wordt er bijvoorbeeld maandelijkse wandelestafette georganiseerd. Landelijk is er jaarlijks een conventie en een high tea.

 

Vice Queens

Binnen de Purple Roses zijn leden aangesteld als Vice Queen om de Queen te ondersteunen bij diverse taken en het organiseren van activiteiten. Zij richten zich op de deelgebieden Friendship, Freedom, Fulfillment en Fitness & Fun.

V.l.n.r.: Hertogin Anneke (Vice-Queen), Queen Angelique en Hertogin Brigit (Vice-Queen)

Friendship
Vriendschap is een belangrijk uitgangspunt voor de Purple Roses. Niet alleen binnen de groep, maar ook met andere chapters. De Queen en Vice Queens zetten zich daarom in voor een optimale communicatie binnen de groep en contact met andere chapters.

Freedom
Bij de Purple Roses draait het om genieten van het leven en de vrijheid om dat mogelijk te maken. De Queen en Vice Queens zetten zich daarom ook in voor het ondersteunen van leden die activiteiten organiseren. Op deze manier krijgen ze handvatten en de hulp die nodig is om de activiteiten succesvol uit te zetten.

Fulfillment
Als er zich belangrijke momenten voordoen, willen we er voor elkaar zijn. Bij de leuke momenten, maar ook de minder leuke momenten. De Queen en Vice Queens zetten zich daarom in voor het verzorgen van attenties bij dergelijke gelegenheden. Verder zorgen zij voor de inventarisatie van muzikale kwaliteiten binnen de groep, die bij bijeenkomsten kunnen worden ingezet. Muziek is tenslotte iets wat zorgt voor eenheid en gezelligheid.

Fitness & Fun
Actief zijn en lol beleven is belangrijk en zorgt voor een goede sfeer. De Queen en Vice Queens zetten zich daarom ook in voor een goede balans tussen uitjes en sportieve – en creatieve activiteiten.

ACTIVITEITEN

Geheel volgens ons motto ‘Leef je leven, vergeet je leeftijd’ ondernemen we regelmatig leuke activiteiten (cultureel, sportief en recreatief) en genieten we van de mooie dingen in het leven. Benieuwd naar wat wij zoal doen? Bekijk onze activiteitenkalender.

Activiteitenkalender

Leden

Leden van de Purple Roses krijgen een titel die gebaseerd is op hun leeftijd. Dames jonger dan 50 worden Jonkvrouw genoemd, tussen de 50 en 59 wordt je aangesproken met Lady, leden in de leeftijd van 60 tot 69 jaar krijgen de titel GravinBarones is er voor de dames van 70-75 en leden ouder dan 75 jaar worden aangesproken als Hertogin. De oprichtster van de chapter wordt aangesproken met Queen. De volgnaam mag volledig zelf worden gekozen.

Queen

Lady

Gravin

Barones

Hertogin

LID WORDEN?

Ben jij 50 jaar of ouder, energiek, sprankelend en ondernemend? Vind je het leuk om regelmatig deel te nemen aan workshops, stedentrips, concerten, theatervoorstellingen of museumbezoeken? 

word lid

Contact

Wil je meer informatie over Purple Roses of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op en stuur een e-mail naar info@purpleroses.nl t.a.v. Queen Angelique.