Laden Evenementen

Bezoek aan de Kilsdonkse Molen met een boottocht naar Kasteel Heeswijk, hieronder wat informatie over deze molen.

LET OP!!!  Wij zijn nu uitgenodigd om 10.30 uur de boottocht te gaan maken, en bij terugkomst de lunch te nuttigen rond 13.00 uur. We verzamelen vanaf 8.30 uur op de Kruisboog voor diegene die op de fiets willen gaan. vertrek 8.45 uur. Met de auto verzamelen  om 9.30 uur vertrek 9.45 uur naar de locatie.  Geef dit ook door aan de organiserende Roses met fiets of auto. Nu we vroeger vertrekken is er na de lunch nog een gids aanwezig en hebben we tijd voor een rondleiding door de molen extra kosten 5 euro. Het is altijd mogelijk om op een later tijdstip nog te betalen.

 

Historie

De Kilsdonkse Molen kent een lange historie. Eentje die teruggaat tot in de dertiende eeuw. Een tijd waarin de molen van levensbelang was voor veel mensen. Alles is veranderd, en toch ook weer niet. De molens zijn in de staat van rond 1880 teruggebracht, het beekdal is nog altijd even groen.

Het verhaal

In de dertiende eeuw was De Kilsdonkse Molen een belangrijke spil in de plaatselijke economie. De molen was onmisbaar voor boeren, bakkers en brouwers om hun vak uit te kunnen oefenen. Voor omwonenden was de molen een niet te missen herkenningspunt. https://kilsdonksemolen.nl/historie/het-verhaal/

Het gebied

Op de plaats waar De Kilsdonkse Molen werd gebouwd vertakte de Aa zich in een noordelijke en een zuidelijke arm: de molen stond als het ware op een eilandje. Toentertijd ook wel bekend als ‘op het Beugt’, genoemd naar de bocht in de Aa. https://kilsdonksemolen.nl/historie/het-gebied/

De activiteit

Het is 2x 18 km fietsen en als het weer het toelaat gaan we er fietsend, met ondersteuning, naar toe. Diegene die dit te ver vinden kunnen ook met de auto gaan en dan doen we natuurlijk carpoolen. We fietsen tussen 10 en 10.30 uur naar de molen en rond 12.00 is er een lunch. Na de lunch is er een boottocht die om 14.00 uur vertrekt en er is besloten om ook met de boot weer terug te varen om 15.30 uur.

Bij slecht weer

Mocht het eventueel slecht weer zijn dan gaan we met de auto, lunchen we en krijgen we een rondleiding in de Molen. Helaas is het ivm. de tijd niet mogelijk om deze rondleiding in het programma de stoppen.

Aanmelden

Graag zsm. aanmelden ivm. reservering

 

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

RSVP

Om je aanwezigheid kenbaar te maken aan andere leden moet je ingelogd zijn.

Delen op social media