Laden Evenementen

Op de 3e dinsdag van de maand gaan diegene die het leuk vinden fietsen. Dit wordt door de leden zelf geregeld en kenbaar gemaakt via de app.

Fietsen is goed voor je hersenen

Naast de vele zichtbare positieve effecten, is fietsen ook goed voor je hersenen. Uit onderzoeken blijkt, dat er een aantoonbare relatie bestaat tussen sporten en een toename in hersenactiviteit. Wanneer je sport moet je hart harder pompen. Bij deze zogeheten hartcontracties wordt automatisch ook de hersenactiviteit hoger.

Daarnaast neemt de bloedcirculatie in je hersenen toe en ontvangen je hersenen meer zuurstof. Dit zorgt voor meer scherpte, helderheid en een beter geheugen. Er zijn zelfs studies waarin wordt geconcludeerd, dat sporten een goed middel tegen Alzheimer zou kunnen zijn. Nog meer redenen om te fietsen, vergeet echter nooit je fietshelm bij het vertrekken.

Fietsen zorgt ervoor dat je dieper en beter slaapt

Heb je vaak last van rusteloze nachten, of kan je moeilijk in slaap vallen? Dan zou je kunnen overwegen om meer te sporten. Vooral fietsen is een manier bij uitstek om beter, dieper en fijner te slapen. Als je iedere dag een half uurtje fietst, zal je merken dat je veel minder tijd nodig hebt om in slaap te vallen. In de meeste gevallen slaap je ook langer.

Ook is het zo, dat sporten in de open lucht vele positieve gevolgen voor je gezondheid heeft. De frisse lucht voorziet je hersenen van de nodige zuurstof. Daarnaast kun je je in de natuur heerlijk ontspannen. En omdat je buiten bent en veel daglicht ziet, zal je lichaam een beter bioritme ontwikkelen. Je lichaam zal ’s avonds sneller moe zijn, wanneer het donker wordt. Daardoor val je beter in slaap en zal je ook rustiger slapen. Ga je in het donker nog een ritje maken? Bekijk hier de beste fietsverlichting.

 

Delen op social media