Laden Evenementen

Op de 3e dinsdag van de maand gaan diegene die het leuk vinden fietsen. Dit wordt door de leden zelf geregeld en kenbaar gemaakt via de app.

Aangezien er meerdere activiteiten zijn wordt er deze maand op de 4e dag van de maand gefietst.

Fietsen kan vele ziekten voorkomen

Wanneer je vaak beweegt, zal je bloed beter stromen. Zo worden diverse afvalstoffen optimaal afgevoerd uit je lichaam. Ook zal je lichaam sterker worden en beter weerbaar tegen allerhande ziekten en aandoeningen. Virussen, griep, hart- en vaatziekten en ook maag- en darmklachten kunnen door regelmatig te fietsen worden voorkomen. En voorkomen is altijd beter dan genezen.

Fietsen verlaagt een te hoge cholesterol

Last van een te hoge cholesterol? Dit houdt in dat je LDL cholesterol te hoog is en je HDL mogelijkerwijs juist te laag. Slik je hiervoor medicatie? Dan is meer sporten en fietsen een absolute aanrader. Je LDL cholesterol schiet omlaag, terwijl je HDL juist wordt verhoogd.

Fietsen vermindert de kans op diabetes

Diabetes is een veel voorkomend probleem in de België en Nederland. Vooral door overgewicht is het deel van de bevolking dat met diabetes type 2 kampt de afgelopen jaren omhoog geschoten. Fietsen is een uitstekende manier om type 2 diabetes te voorkomen.

Delen op social media