Laden Evenementen

GECANCELD

ivm. werk aan de treinrails en er rijden minder of geen treinen

 

Roermond/Tilburg 9 juli 2022

Dag Queens en wandeldames,

 

Graag nodig wij, Els Korsten en Josje Bernaards  jullie uit voor een wandeling op De Mookerheide. Er kunnen 30-40 wandelaarsters meelopen. We lopen 12 – 13 km op de Mookerheide

Trein: NS naar Nijmegen, ARRIVA richting Roermond: uitstappen station Mook-Molenhoek  Auto: bij  het station en in de buurt zijn veel gratis parkeerplaatsen

De Mookerheide ligt in het noordelijkste puntje van Limburg.

Deze heide heeft een rijke geschiedenis: de slag om Mookerheide in de 16e eeuw, het begin van de 80 jarige oorlog werd hier uitgevochten. Ook de legendes spreken boekdelen zoals de dolende zielen van overleden soldaten, het verhaal van Kiste Trui en de bokkenrijders die er een verbond sloten met de duivel.  Nu is het een mooi natuur-en wandelgebied. Hoewel het heide genoemd wordt, is er veel bos. We wandelen o.a.  langs de schansen, de grens met Gelderland, Jachtslot Mookerheide, (1904), met de in ere herstelde pluk –  en groenten tuinen. 

11.00 uur: 

Ontvangst bij Van der Valk Hotel De Molenhoek, Rijksweg 1, 6584 AA Molenhoek. www.hoteldemolenhoek.nl  1 km. lopen vanaf het station door de Stationsstraat naar de Rijksweg.

12.00 uur:

Start wandeling

14.00 uur: 

Pauze bij Herberg Restaurant ’t Zwaantje, Groesbeekseweg 106, 6585 KH Mook.    www.t-zwaantje.nl

17.00 uur:     

Terug naar Van der Valk Hotel De Molenhoek

Let op: Een belangrijke wijziging voor de wandelestafettes per 1 augustus 2021
Voor deze activiteit hoef je geen ticket te bestellen. Wil je deelnemen aan een wandeling dan dien je een mail te sturen naar de organiserende lady/chapter en altijd een cc’tje naar  Josje. In deze mail vermeld je onderstaande gegevens. Je ontvangt een bevestiging per mail.

  • je naam
  • je mobiele telefoonnummer
  • je chapter en diens plaatsnaam
  • of je wel of niet mee-eet

je menukeuze

allergieën – intoleranties – dieet erbij vermelden a.u.b.

diner p.p. € 22,50

keuze uit 2 voorgerechten

  1. Tomatensoep (veg.)
  2. kleine carpaccio

keuze uit 3 hoofdgerechten

  1. schnitzel met saus naar keuze
  2. tongrolletjes
  3. vegetarische pasta

hoofdgerechten worden geserveerd met frites/aardappeltjes en groenten/kannen water,  drankjes exclusief

Na het ontvangen van je aanmeldingsmail krijg je een antwoordmail terug ter bevestiging.

RedHat wandelgroeten Els en Josje.

 

ADMINISTRATIE: Josje (De Rode Vlammetjes Tilburg) – 06 57341408 | bernaardsjosje@gmail.com

ORGANISATIE: Els Korsten (Red Hats Limbourgh Roermond)  06 27268141

De wandelestafettes starten altijd rond 11.00 uur in de buurt van een NS station. De routes zijn niet langer dan 10-12 km en zijn geschikt voor iedereen om mee te doen. Halverwege de route wordt een koffiepauze gehouden. Tijdens dit moment is er gelegenheid om een broodje te eten, maar er wordt geen lunch georganiseerd. Neem dus altijd zelf iets mee. Vanzelfsprekend wandelen we in paarse kleding en een rode hoed/fascinator. Voor de dames die dat leuk vinden is er de mogelijkheid om samen te genieten van een avondhap. De kosten van de avondhap proberen we betaalbaar te houden en de kosten voor eten en drinken zijn voor eigen rekening.

Coronamaatregelen
Alle activiteiten zijn volgens de op dat moment geldende maatregelen. Mochten er door nieuwe maatregelen beperkingen zijn of activiteiten niet doorgaan, dan wordt je hier uiteraard van op de hoogte gesteld.

RSVP

Om je aanwezigheid kenbaar te maken aan andere leden moet je ingelogd zijn.